Szépség és a szörnyeteg

2013.08.06. 23:03

A Beauty and the Beast a klasszikus mese abszolút mai, modern feldolgozása: Catherine Chandler nyomozó (Kristin Kreuk) 9 évvel korábban tanúja lesz anyja meggyilkolásának és ő is majdnem otthagyja a fogát, de egy szörny kinézetű valami megmenti. Mígnem napjainkban kiderül, hogy ez a valami egy valaki, nevezetesen Vincent Keller (Jay Ryan), aki orvos és rég meghalt. Papíron. Egyébként pedig él és bújkál azok elől, akik szörnnyé tették, mégpedig egy szigorúan titkos kísérletben, amikoris keresztezett DNS-t juttattak a szervezetébe, hogy létrehozzák a szuperkatonát, de mivel a kísérlet szörnyen félrement, mindenkit kiírtottak, csak Vincent menekült el. Szóval, most megtalálják egymást, beleszeretnek egymásba és kiderül, hogy ebben Vincentnek van vagy 10 év előnye, merthogy azóta figyelemmel kíséri a lány életét, amióta megmentette.

beauty-and-the-beast_season1_banner.jpg

A sorozatot tavaly kezdték kint vetíteni, vagyis ez az első szezonja és már tudható, hogy berendelték a másodikat, szerintem már forgatnak. Ami jó, hogy itthon is elkezdték adni és úgy a 6. rész tájékán már éreztem, hogy egyre kíváncsibb vagyok, hogyan lesz ebből a nyomozós sorozatból szerelmi történet. Egyszóval: berántott. Ment is a dara ezerrel, és rájöttem, hogy a nyomozás már nem is érdekel, csak az, hogy Vincent és Catherine hogyan kerülnek egyre közelebb egymáshoz. Szép szerelmi történet lett belőle. Nagyon tetszik. Szép jeleneteik vannak, szép mondataik, szép pillanataik.

Meg még más is, amire tuti visszatérek, de amit elsőként "megörökítek" ebből a sorozatból, az a bevezető rész, ezzel kezdődik minden epizód, felvázolva a történet lényegét. Nem ezzel a verzióval kezdték, hiszen az elején még csak kerülgette egymást a két címszereplő, de a 16. résztől váltottak. És milyen jól tették! Főleg, mert az egyik legszebb pillanattal és mondattal zárul:

Attól a pillanattól kezdve, hogy találkoztunk,
tudtuk, hogy az életünk már sohasem lesz olyan, mint rég.
Megmentette az életemet.
Ő pedig az enyémet.
Ez a sorsunk,
de tudjuk, hogy nem lesz könnyű.
Annak ellenére, hogy minden okunk megvan arra, hogy távol maradjunk egymástól,
mindent kockáztatunk, hogy együtt legyünk.

“Annyira szerelmes vagyok beléd!”

A bejegyzés trackback címe:

https://filmes-sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr725448313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása