A beavatott (Divergent) folytatása, egészen pontosan a második része A lázadó (Insurgent).

(a képek klikkre nagyobbak lesznek)

_insurgent2_k.jpg

Még jó, hogy nem hallgatok másokra és szeretem magam eldönteni, hogy egy film tetszik-e, vagy sem.:-) Megnéztem és szerintem nincs ezzel a filmmel semmi baj. A történet adott, az elsőhöz képest sincs olyan nagy változás: itt most nem a beavatás miatt kell Trisnek (Shailene Woodley) próbákat teljesíteni, hanem egy rejtélyes doboz kinyitása miatt, amely doboz Jeanine szerint a kulcs a fennmaradáshoz, azaz az elfajzottak elpusztításához. Annyival többet tudunk, hogy kialakultak a csoportok (olyan szempontból is, hogy tudjuk ki kivel van), kialakult Tris és Four, azaz Négyes (Theo James) szerelme és erősen tartja magát, kialakult a fő ellenség Jeanine (Kate Winslet) személyében, aki egy érzéketlen banya.

insurgent_jeanine_k.jpg

IMAX 3D-ben láttuk és egyértelmű, hogy érdemes volt. Igen, azt gondolom, hogy számít a látvány, éppen azért, mert szerintem nincs azzal semmi baj, ha egy mozifilm kihasználja azt, ami, hiszen végülis nem hangjátékra fizettünk be.;-) A történet tulajdonképpen egy mese, a látvány pedig fantasztikus. A 3D jól kiemelte a mélységeket és magasságokat (vagy fordítva;-)), egyes látványelemek pedig nagyon ötletesen kerültek képbe. Nevezetesen, amikor pl. fokozatosan darabokra hull, amit éppen látunk.

_insurgent_k.jpg

Milyen jó, hogy mielőtt beülök egy filmre, nem is nagyon szoktam trailereket, posztereket nézni, keresni, mert így külön meglepetés lett számomra, hogy éppen ezt a látványelemet használták fel a posztereknél. Talán nem véletlenül.;-)

insurgent_1-tris.jpg   insurgent_2-four.jpg   insurgent_3-caleb_k.jpg
insurgent_4-christina.jpg   insurgent_5-tori.jpg   insurgent_6-uriah.jpg
insurgent_7-peter.jpg   insurgent_8-max.jpg   insurgent_9-eric.jpg



 ...és még lehet fokozni a hatást, ugyanis ezek a poszterek 3D-ben is elkészültek. Igen, tényleg! Először én sem akartam hinni a szememnek, aztán rájöttem, hogy kár csodálkozni ilyenen a mai világban.:-)
Mindenesetre az ötlet és a megvalósítás is nagyon szuper, sőt FAN-TASZ-TI-KUS! :-)

Tris ~ Shailene Woodley

 

Four ~ Theo James

 

Caleb ~ Ansel Elgort

 

Christina ~ Zoe Kravitz

 

Tori ~ Maggie Q

 

Uriah ~ Keiynan Lonsdale

 

Peter ~ Miles Teller

 

Max ~ Mekhi Phifer

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: teardrops

Szólj hozzá!

Címkék: a lázadó insurgent

Kategoriák:

A bejegyzés trackback címe:

https://filmes-sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr827307990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása