Animációs filmek ~ TOP 5

2015.08.16. 15:51

Ha vannak is toplistáim - ritka kivételtől eltekintve - nem tetszési sorrendet takarnak. Az animációs filmek TOP 5 listája például időrendet jelent, azaz ilyen sorrendben jelentek meg, vagy láttam ezeket a kedvenceimet.

Valójában ezek mesék, de szerencsére nem csak gyerekeknek szólnak, illetve, ha így van, akkor is vállalom, hogy én bizony szeretem a meséket.;-) Már amelyiket, ugye.:-D A jelenlegi lista folyamatosan bővült, sokáig csak TOP 3 volt, mert nyilván nem mindegyik kerül igazán közel a szívemhez, de aztán jöttek újabbak, a lista pedig már hatra bővült és emiatt elhatároztam, hogy szelektálni fogok, mert nem akarok majd egyszer TOP 128-as listát (optimista vagyok;-)) emlegetni, főleg, hogy ennyi címet meg sem bírnék már jegyezni.:-)

Most jöjjön a lista, bővebb esszéket majd külön-külön készítek róluk (a címekbe majd folyamatosan linkelem ezeket).

 

1. Jégkorszak (Ice Age)

Mondják, ugyebár, hogy állatokkal és babával nem lehet mellélőni. Nos, szerintem egyébként lehet, de itt simán megvettek. Csordaszellem (a jó értelemben), jellemfejlődés, humor. Tetszik.:-)

top5-animfilm_1_iceage_banner.jpg(a képek klikkre nagyobbak lesznek)

 

2. Madagaszkár (Madagascar)

Semmi különös, semmi újdonság, de mégis olyan jól összehozták a barátságot, a humort, a kalandot, és a zenét, hogy egyből felkerült a listámra.

top5-animfilm_2_magadascar_banner.jpg

 

3. Wall-E

A film első felében gyakorlatilag nincs szöveg (mondjuk, később sem túl sok), mégsem tartom unalmasnak. Többek között a kidolgozott, humoros részletek, a nem újkeletű probléma újszerű megközelítése miatt tetszik ez a film.

top5-animfilm_3_wall-e_banner.jpg

 

4. Az öt legenda (Rise of the Guardians)

Ha jól emlékszem, a Bosszúállók első részét követően jelent ez meg, és egyből megtetszett a koncepció, hogy a mesehősök is bandáznak. A klasszikus képtől eltérő ábrázolás, bevallom, először meghökkentett, de aztán hamar túltettem magam ezen és a történet egyből belopta magát a szívembe.

top5-animfilm_4_rise-of-the-guardians_banner.jpg

 

5. Agymanók (Inside Out)

Legújabb darab, mindenféle szempontból. A film nemrég jött ki és a listámról is - a bevezetőben említett döntés miatt - egyből kipöckölte az Aranyhajat nagy gubancostul (Tangled). Abszolút újszerű az egész, nekem mégis ismerős (;-)), fantasztikus darab, tuti újra megnézem moziban. Is.:-)

top5-animfilm_5_inside-out_banner.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmes-sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr867694606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása